Две депутатски места в ЕП очаква да спечели коалиция Напред
Две депутатски места в ЕП очаква да спечели коалиция Напред / снимкa: Sofia Photo Agency

Две депутатски места да спечели в предстоящите избори за Европейския парламент коалиция „Напред” очаква народния представител от ВМРО Мирослав Мурджов. Той участва в първото заседание на общинските предизборни щабове на коалицията в област Велико Търново, което се проведе в старата столица.

 

Мирослав Мурджов смята, че коалиция „Напред”, в която освен ВМРО влизат още политическа партия „Лидер”, Земеделския народен съюз и Движение „Гергьовден” ще събере около 300 000 гласа.

 

„Задачата пред бъдещите евродепутатите от „Напред” ще бъде да покажат на Европейския съюз, че българите не сме крадливо племе, какъвто образ са ни създали настоящите управляващи от тройната коалиция. Те трябва да работят за връщането на националното ни достойнство”, коментира Мирослав Мурджов. Според него промените в избирателния закон, внесени от депутата Яне Янев за вдигане на прага от 4 на 8 процента за коалиции, са вредни, защото идват в последния момент и ограничават правото на свободно сдружение.

 

„Популизмът им идва в повече на някои хора. Самият Яне Янев не знае точно какво внася. Написали са му поредното нещо и той го внася, играейки за управляващата коалиция. Целта е в следващия парламент да влязат ГЕРБ, БСП, „Атака” и ДПС”, заяви още Мирослав Мурджов.