Седмица преди вота: ДПС върви нагоре

Почти 10% e разликата между ГЕРБ и БСП, прогнозират от "Скала"
76
Седмица преди вота: ДПС върви нагоре
Снимка: parliament.europe.bg

Подкрепата за Движението за права и свободи продължава да се увеличава няколко дни преди изборите за Европейски парламент, сочат данните на социологическа агенция Скала.

Според изследването към 31 май за партията на Доган ще гласуват 14,36% от имащите право на глас, което с близо 1% повече в сравнение с миналата седмица.

ГЕРБ твърдо остава начело, като ще събере 31,02% от всички гласували, а “Коалиция за България” – 21,58%.

Останалите две формации, които ще изпратят евродепутати, са “Атака” – 10,09%, и Синята коалиция – 8,84%.

С шанс за влизане в европарламента са и хората на Яне Янев от РЗС, които към 31 май събират недостатъчните 4,57%.

НДСВ има подкрепата на 4,07%, “Лидер” – 2,05, а за “Напред” биха гласували 2,07%.

Данните за отделните политически партии са при избирателна активност от 39,44% на база 6 млн. избиратели, уточняват авторите на проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
....Аз мисля, че ако турците да би били умни хора, то тие би занесли във Виена и следующите неща: 1) една печена тиква с кълцани орехи; 2) две-три оки "иджи-биджи"; 3)една паница с шкембе-чорбасъ; 4) една *** и един тъпан; 5) един пехливанин (Касъ Хасан-ааа) из Русчушкото; и 6) три-четири бръснати глави. Секи ще да се съгласи с назе, че тия шест предмета са национални произведения на турският народ, които никой не можа да му ги отнеме... Христо Ботев Знаеш ли ти кои сме в. "Независимост",
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия проучвания са платени, това е смешно! Синята Коалиция зима минимум 13% на евровота, и 15% на парламентарните. Правят се опити да се разбие синия електорат, но това е невъзможно! По долна кампания от тази на БСП(БКП) не съм виждал! Това е израз на безсилие! Жалки номенклатурни саратници и консулмолски продажници, ДА ВИ ГО НАЧУ.АМ!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
deliorman преди 14 години
Точно така, да върви не, направо да лети нагоре, в космоса да отиде.Само да е далеч от България.
72
0
 
0
 
! Отговори
me... преди 14 години
Викам аз,да хванете по една пушка,сопа или каквото намерите,и да почнете да се избивате наред.Болни псевдо патриоти,Българи със турско самосъзнание и прочие.Вижте Сърбия...лошо ли им е...до там да я докараме викам аз,идеално ще е...Немога да повярвам в каква помия живеем,половин година не бях влизал...гледам нищо не се е променило...
71
0
 
0
 
! Отговори
GUINNESS преди 14 години
Г- *** за Е- ЕдиннаР- Разруха на Б- България
70
0
 
0
 
! Отговори
Ганьовците преди 14 години
ГЕРБ- *** за Единна Разруха на България Гласувайте за ***!!! За боклучаря-кмет!!!Спасете кучетата и *** на България!!!искаме да живеем в ***!!!Вашият глас-нов *** за България!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ- Ганьовци за ед преди 14 години
Бойко си е бивша мутра! Все едно братя Галеви в по-напреднал вариант! и още, представете си как след Бойко цяла София се напълни с улични кучета и затъна в ***, същото чака и България, ако стане премиер. Но в нашата история е имало и по-трагични случаи. Все някой ще оцелее за да разкаже ! Ще преживеем и Бойко, така, както преживяхме Виденов, Костов, Царя, Доган! Не забравяйте, че хората на ГЕРБ гласуваха за нова джамия! Сещате ли се в кой град стана това? БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!! ЧЕСТИТ 2 ЮНИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! И незабравяйте значението на ГЕРБ- *** за единна разруха на България
68
0
 
0
 
! Отговори
Isyankar преди 14 години
Мръсни комунисти
67
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 14 години
Samo DPS
66
0
 
0
 
! Отговори
dps преди 14 години
dori DPS E PO-DOBRE OT NEGRAMOTNICITE NA BOIKO .. GERBAJIITE SA NAI-SLABO PODGOTWENATA POLITI4ESKA SILA .. NQMAT MQSTO W PARLAMENTA
65
0
 
0
 
! Отговори
SilentHill преди 14 години
анонимното турче с написаното само показваш колко си ограничен промит мозък нищо повече.Влез в саита на Атака прочети идеите ,програмата,законопроектите на Атака и тогава коментираи.
64
0
 
0
 
! Отговори
korc преди 14 години
Мерилото за демокрация е:Партия която е на власт да загуби изборите. В третата Българска държава до 2000 това се е случило веднъж. В ново време Костов и Царя сдадоха власта демократично въпреки че виждаха пяната по устите на опонентите си.Някой все още си повтарят с кръв сме я взели с кръв ще я дадем.Лакомииите и фалшификаторите ги свалят с преварати, заговори, революции.Воленчо ако докопа властта Белене ще ни се стори пионерски лагер - още е далеч от власта а вече гледа как да преебе партията която го направи известен.Действията на ЦИК ме карат да се срамувам чв съм българин.
63
0
 
0
 
! Отговори
xaxa преди 14 години
10 procenta razlika mejdu gerb i bsp:))))ne me karaite da se smeq plateni sociologi4eski agencii.kakto se o4ertava vota nqma da e masov i partiiite s tvard elektorat kakvato e bsp 6te pomete gerb:)))
62
0
 
0
 
! Отговори
Blagoevgrad преди 14 години
Kolko li she varvi edin glas na izborite? da predpolojim 300 kinta ili malko sa?
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами това говори само на какво ниво е твоята култура. Какво лошо има да се построи още една джамия на хората. Все пак не само турците са мюсюлмани, а и дори да са само те все пак не сме Ирак- вероизповеданието е личен избор и нищо не пречи както има църкви, така да се осигурят места и за другите рвелигии. *** и ограничен народ сме и това си е! Атака какво по точно ще направи??!! Тя няма ясни политически лозунги, единственото което разбирам от предизборната кампания е- "махайте се турци", "долу ***"... Това европейска партия ли е???!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
Mountain Dragon преди 14 години
Когато не си съгласен с нещо, противопоставяй се с аргументирана позиция и гласувай по съвест. Налагане на информационно затъмнение е болшевишка тактика, нали за това се борихме срещу комунизма, за да има гласност и свобода на словото. Много бързо забравихте май. А и по твоята логика, не трябва да се дава гласност и на ДПС и на БСП, и на царя, защото както видяхме, от тях нищо добро не излесе. Въпросът е, кой решава от кого какво може да се очаква? Това сме ние, избирателите, като гласуваме на изборите. А цензурата до нищо добро не води.
59
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 14 години
Турците даже вършим пове4е отколкото вас за тази странаняма спор -турците крадат повече и от ***.Крадяха от ткзс крадат и сега обръчите от фирми.Не се фукай че знаеш 5 езика а не знаеш да пишеш на български.И другите така ги знеш калпаво нали.57 -точно турците и *** са големия проблем на бг.България не трябва да се управлява от доган ***.Затова всичко отива на провал.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до спиро батакистатисам си слагаш феса щом гласуваш за болен и получаваш доган .
57
0
 
0
 
! Отговори
До Българи и Турци преди 14 години
Проблемът ни не са Турците - човека с име ник Турк го е казал - Топлото , Мургина , Сашо Томов(погреба цял отбори закопа Кремиковци) , Галеви , Петков , Овчаров(рекетираше в продължение на години БУлгартабак ), служители по митниците с прякори - Димбото Бимбото не са турци .проблемът на Българи и Турци е един , нашите лоши управници Някои като Упрекват ДПС са ми смешни , някой би казал че Българските политици са по добри от ДПС всчики които са управлявали досега са една и съща пасмина така че отидете на избори гласувайте за ГЕРБ , и после не ми плямпайте по форуми
56
0
 
0
 
! Отговори
do 38 od Turk преди 14 години
живееш с илюзии мой 4овек , щом мислиш 4е няма грамотни Турци и затова не трябва да сме в листите - зна4и не познаваш турците добре Аз Специално съм завършил международни отношения и владея 5 езика (Турския не го броя)Може сред поколението на баща ми да няма много висшисти - но моите връстници вси4ки у4ат или завършиха на ЗАпад (В западна Европа )и искам да добавя - не ми се хвали със това 4е си Българин - 4е Българите са 100 пъти бетер управници от Турците Валйо Топлото9който прекара половината Софианци ) не е Тур4ин ,Мургина - която изто4и Българските данъкоплатци не е Туркиня , Румен Петков - който беше лика прилика с Галеви не е Тур4ин , Служители по митниците с прякори - Пурата , Дембито , Димбото , Цецото , Кецото - не са Турци Виж си страната - прогнила Турците даже вършим пове4е отколкото вас за тази страна няма по 4естни хора (изклю4ение ДПС , но даже те бледнеят пред Българските политици по далавери) от Турците в България А Вие само се цакате с далавери Даже Турция днес е много по напред от България при положение 4е не е полу4ила и един цент От ЕСиди и се скрий по добре някъде жалко ми е за такива хора като теб - на които БКП им е казала 4е Турците са такива и вие все още им вярватетака няма да стигнем Запада - а само Сърбия